Τα παπούτσια του μπαμπά!

Μια λαίλαπα κινείται ακατάπαυστα μέσα στο σπιτικό μας τα τελευταία δυο χρόνια! Με ύψος κάτι λιγότερο από ένα μέτρο και βάρος δεκαέξι κιλών, στην μπλέ γωνία του ρινγκ… ο Δημητράκης. Στην απέναντι κόκκινη γωνία… εμείς οι ταλαίπωροι! Χτυπάει το καμπανάκι και η μάχη ξεκινά.

Πρώτος Γύρος: Κατευθείαν μπαίνουμε σε θέση άμυνας, καθώς δεχόμαστε απανωτά χτυπήματα με γκρίνια και αδιάλειπτο κλαψούρισμα. Σταδιακά ζαλιζόμαστε από το επίμονο βουητό που μας τρυπάει τα αυτιά! Υποχωρούμε στη γωνιά μας… σωζόμαστε από το καμπανάκι!

Δεύτερος Γύρος: Ο μικρός βομβαρδιστής εξαπολύει επίθεση ευρείας κλίμακας με συνεχή ανεβοκατεβάσματα στη σκάλα και στείρο αρνητισμό στο να φάει οτιδήποτε. Η κυρα-Λένη τον ακολουθεί κατα πόδας και αμύνεται σθεναρά μαγειρεύοντάς του μια ντουζίνα διαφορετικά φαγητά μέσα σε ελάχιστες ώρες. Το θηρίο όμως, συνεχίζει ατάραχο κι εγώ την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια για να πάω στη δουλειά.

Τρίτος Γύρος: Με το που επιστρέφω στο σπίτι και γυρίζω το κλειδί στην πόρτα, εξανεμίζονται οι όποιες ελπίδες ύπαρξης οικιακής ειρήνης. Ο Μητσάκος μας, χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα βορειοκορεατικής προέλευσης έχει βομβαρδίσει ανηλεώς το σαλόνι. Η κίνηση στο χώρο απαιτεί ευλυγισία και παρατηρητικότητα προς αποφυγή ενός ναρκοπεδίου απο αυτοκινητάκια, κουτάλια, πιάτα και οτιδήποτε βάζει ο νους…

Τέταρτος Γύρος: Η ώρα του ύπνου… σαν να λέμε η ώρα του ολέθρου! Εξαντλημένοι ικετεύουμε για μερικές ώρες ξεκούρασης κι εκεί που βρισκόμαστε μπροστά στην πηγή με το γάργαρο νεράκι, εκεί γύρω στα μεσάνυχτα, ο μικρός μας αντεπιτίθεται ενθυμούμενος ότι πρέπει να παίξει με τα παιχνίδια του. Δεν υπάρχει άλλη λύση και η μάνα του η Ιφιγένεια, θυσιάζεται και τον ακολουθεί-ως τρόπαιο-στο δωμάτιό του. Το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί δεν γνωρίζω, ωστόσο έχω ακούσει την εξής έκφραση απόγνωσης:

«Έλα Δημητράκη κοιμήσου! Τα πουλάκια κοιμούνται, τα σκυλάκια κοιμούνται, τα γατάκια κοιμούνται, τα προβατάκια κοιμούνται, όλοι κοιμούνται….»

Πέμπτος Γύρος: Αποφασίσαμε να βγούμε στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας το όπλο του παιδικού σταθμού. Κι ενώ αρχικά έδειξε να ‘χει αποτελέσματα, καθώς μας άφηνε ελεύθερα τα πρωινά και ενίοτε επέστρεφε κουρασμένος κι έπαιρνε έναν μεσημεριανό υπνάκο, δεν υπολογίσαμε την χρήση βιολογικών όπλων από μέρους του… Ιώσεις! Διαφόρων τύπων και ανθεκτικότητας, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, με εγγύηση δεκαήμερης παραμονής στο σπίτι! Και με κάθε ιό, δώρο ένα σετ επισκέψεων σε γιατρό και φαρμακοποιό…. Αυτό ήταν… Νοκ αουτ!

Ο μικρός μας θριαμβεύει και κατακτά ως έπαθλο τα παπούτσια του μπαμπά!

Και την αγάπη μας, φυσικά!

bebaki

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s